Sådan limer du plastik på metal med godt resultat - God guide!

Limning af plast til metal kan være en udfordring, fordi disse materialer har forskellige egenskaber. Men med den rette lim og forberedelse kan du opnå en stærk og holdbar binding. I denne guide gennemgår vi trinene til bedst muligt at binde plast til metal.

Trin 1: Forberedelse
For at opnå en god binding er det vigtigt at forberede overfladen af både plastik og metal. Start med at rense begge overflader grundigt med fx isopropylalkohol for at fjerne snavs, fedt eller andre forurenende stoffer. I nogle tilfælde kan det hjælpe at slibe metaloverfladen let for at skabe en lidt "ru" overflade, som klæberen kan klæbe til. Pas på ikke at slibe for hårdt og beskadige overfladen.

Trin 2: Vælg den rigtige lim
Der findes forskellige typer lim, der egner sig til limning af plast til metal. To almindelige muligheder er epoxylim og cyanoacrylatlim (superlim eller instant lim). Epoxylim er stærk og holdbar, men tager længere tid at hærde. Cyanoacrylatlim er hurtigtørrende, men kan være mindre fleksibel. Afhængigt af dine behov kan du vælge den lim, der passer dig bedst.

Trin 3: Påfør limen
Følg instruktionerne på limbeholderen for at påføre limen på det forberedte overflader. Brug en tynd og jævn mængde lim for at undgå overskydende udtværing. Sørg for at arbejde hurtigt, da nogle typer lim kan tørre meget hurtigt.Cyanoacrylat klæbemiddel limer plast nemt og effektivt.
Cyanoacrylatlim kan være et godt alternativ til limning af plast Cyanoacrylatlim eller superlim/hurtiglim findes i mange forskellige pakker og størrelser. Her er et eksempel fra Casco med mindre praktiske rør.


Trin 4: Forbind plastik og metal sammen

Forbind plastik og metal omhyggeligt og præcist. Sørg for, at de er korrekt justeret, og tryk dem sammen. Påfør let tryk for at sikre en jævn fordeling af klæbemidlet. Undgå at flytte eller vride objekterne for tidligt, da dette kan påvirke bindingen negativt.

epoxylim limma plast metall limmer Epoxylim kan også fungere rigtig godt, hvis du vil lime plastik på metal


Trin 5: Lad limen hærde
Lad limen hærde i henhold til producentens anvisninger. Placer emnet på en flad overflade og undgå at forstyrre det under tørreprocessen. Afhængigt af typen af ​​klæbemiddel kan det tage et par minutter til flere timer, før klæberen er helt hærdet og opnår maksimal styrke.

Trin 6: Efterbehandling
Når klæberen har hærdet, kan du fjerne overskydende klæbemiddel og rense området omkring den limede overflade. Pas på ikke at beskadige den nydannede binding. Hvis der er synlige huller eller ujævnheder, kan du i nogle tilfælde overveje at bruge en spartelmasse, der virker mod metal og plast.